Гречане борошно відноситься до дієтичних продуктів його отримують з гречки - екологічно чистої рослини. Її вирощують без застосування пестицидів і хімічних добрив, так як вона невибаглива до будь-яких ґрунтів і самостійно витісняє бур’яни. Продукти з гречки містять безліч корисних елементів. Вона дозволяє за мінімальний період часу позбутися зайвої ваги і поліпшити загальне самопочуття. Низькокалорійних рецептів на основі гречаного борошна безліч (хліб, батони, печиво), тому така продукція підходить всім.
Якими ж корисними для людського організму властивостями володіє гречане борошно?
Воно містить повний набір вітамінів В, без яких неможлива стабільне функціонування мозку і нервової системи;
- завдяки вітаміну РР покращує кровопостачання, нормалізує обмін холестерину (виводить шкідливий і збільшує кількість корисного),
- забезпечує потребу організму людини в міді – елементі, активно бере участь в зростанні клітин, що забезпечує стабільність роботи імунної системи;
- в ній великий вміст марганцю – мінералу, від якого залежить гармонійний обмін речовин, нормальна робота щитовидної залози, рівень цукру в крові, повноцінне засвоєння вітамінів А, С, групи В;
- містить достатню кількість цинку, який допомагає клітинам шкіри оновлюватися, застережливого передчасні зморшки, що забезпечує нігтям і волоссю здоровий ріст;
(//eam.com.ua)
- є джерелом незамінних кислот, які легко засвоюються і забезпечують клітини енергією;
- завдяки значній кількості харчових волокон, покращує моторику кишечника, нормалізує процес травлення, м’яко усуває запори, позбавляє від печії;
- запобігає захворюванням, характерні для населення похилого віку: артрит, ревматизм, атеросклероз;
- насичує організм важливою (особливо для вагітних) фолієвою кислотою;
- при анемії (в тому числі і у грудних дітей) швидко підвищує в крові рівень гемоглобіну.
ТОВ. Агроснаб ТМ.Фільварок
заступник
директора Омецинський Вадим