Регіон: вся Україна, м. Київ (03062. ул.Экскаваторная 30. оф 506. Киев)
Оновлено:
Конопляне борошно; при використанні в традиційному затяжному печиві, продукт отримує оригінальні смакові якості без введення штучних ароматизаторів, крім того, добавка конопляного борошна діє як натуральний розпушувач тіста. При виробництві цукерок конопляне борошно можна використовувати як замінник горіхів ( в тому числі арахіса). Також можна використовувати у виробництві халви, рахат-лукума, щербета, або як наповнювач при виробництві глазурі. Позитивно оцінені зразки плавненого сиру з добавкою конопляного борошна. Відділом аналітичних досліджень та якості харчової продукції Інституту продовольчих ресурсів НААНУ проводились дослідження можливості застосування конопляного борошна у виробництві хліба підвищенної харчової цінності. Встановлено позитивний вплив на відновлення мінеральної цінності хліба. Із макроелементів в дослідних зразках хліба міститься більше кальція (в 2,5 раза), фосфора (в 2 раза), магнія (в 1,8 раза), із мікроелементів (на 51,8%). Використання конопляного борошна дозволяє отримати хліб підвищенної харчової цінності, так як в ньому збільшується вміст білків, вміст жирів і вміст клетчатки. Технологія виробництва хліба з конопляного борошна дозволяє скоротить час растойки заготовок, скоротити час випікання і пом"якшити час термообробки. Кислотність такого хліба також знижена порівняно з контролем.